Vrei ca afacerea ta sā aibā succes încā din primele luni?

Începe o afacere nouă de tip franciză
septembrie 13, 2023
Începe o afacere nouă de tip franciză
septembrie 13, 2023

Vrei ca afacerea ta sā aibā succes încā din primele luni? Iatā 5 pași simpli pe care trebuie sā îi urmezi.

Grija principalā care îi apasā pe mai toți proaspetii antreprenori aflați la început de drum este aceea cā afacerea lor se va prăbuși înainte sā decoleze cu adevārat. Și nu este deloc o preocupare nefondatā.

Doar anul trecut, peste 40.000 de firme au fost dizolvate în România, o cifrā în creștere cu 24 de procente fatā de anul precedent. Cum sā faci sā nu ajungi și tu în aceastā categorie? Iatā 5 pași simpli care îți vor cālāuzi afacerea spre succes. 

Oferā valoare și vei câștiga valoare.

Mentalitatea unui proprietar de afacere victorios și apreciat presupune determinarea de a construi cea mai valoroasā versiune a proiectului său.

Oricât de greu ar fi, nu face rabat de la calitatea echipamentelor folosite, de la pregātirea specialiștilor aleși, de la timpul investit sau de la perfectionarea constantā. Principiile sănătoase  pe care le vei implementa vor fi pilonii pe care afacerea se va sprijini în drumul său spre triumf. în cazul în care ai ales o afacere la cheie, acest lucru ar putea fi mai usor decât crezi.

Asta deoarece în astfel de situații, beneficiezi de ajutor crucial încā de la început. Ai parte de traininguri de specialitate personalizat atât pentru tine cât și pentru personalul tău. Primești consultantā pe tot parcursul amenajării și echipării locatiei unde îți vei desfășura activitatea.

Ai la dispoziție cursuri de perfecționare pe tot parcursul călătoriei tale pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe în domeniul în care iti desfășori activitatea. Astfel, îți vei suprinde plācut clienții și ii vei câștiga și fideliza încă de la început. 

Scoate-ti afacerea în lume și ea te va scoate pe tine învingātor.

Oricât de minunatā este ideea afacerii tale și oricât de bine este pusă ea în practicā, dacă lumea nu aflā de tine, afacerea este cel mai probabil sortitā pieirii. Promovarea este printre cele mai importante strategii pe care trebuie sā le conturezi și sā le aplici încă dinainte sā deschizi porțile.

In caz contrar, concurenta mai putin inspiratā sau valoroasā, dar mai vocalā și mai vizibilā, îți va lua locul. Așadar, testeazā, identificā și stabilește un plan complet de marketing pentru a intra în atenția posibililor clienți pe toate canalele potrivite activității tale.

Usor de zis, greu de făcut mai ales dacā este începātor și singur în aceastā încercare. Lucrurile stau diferit în cazul unei afaceri tip francizā unde strategiile de prezentare și promovare au fost deja testate, sortate și implementate cu succes în cadrul unui plan pe termen lung.

Astfel, tu știi exact ce este de făcut iar asta înseamnā cā drumul spre reusitā este deja pe jumātate strābātut. 

Prietenia joacā un rol important și pe plan profesional.

Încercarea de a găsi cheia spre inima clienților este o preocupare constantā a oamenilor de afaceri care vor sā prospere. Ca în orice relație frumoasā, și în cazul de fatā, aceasta ar trebui sā porneascā având la bazā respectul, atentia și prietenia. Investește încā de la început în ea.

Preocupā-te care sunt nevoile, dorintele și pasiunile oamenilor și vino mereu în întâmpinarea lor. Stabilește și menține o comunicare deschisā, corectā și caldā cu aceștia iar familia ta se va māri pe zi ce trece. Aceleași principii sunt valabile și pentru relația cu personalul sau cu furnizorii tăi.

Partea bunā este cā în cazul afacerii la cheie, aceasta vine la pachet cu o bazā largā de clienți și furnizori astfel încât tu nu pornești de la zero. Șansele de reusitā cresc considerabil iar tu capeți încredere în tine încă de la începutul parcursului tău profesional. 

Croseteazā-ti plasa de siguranță financiară.

Ne place sau nu, banii joacā un rol major în desfășurarea oricărei activități și o pot paraliza atunci când lipsesc. Tocmai de aceea trebuie sā îți asiguri mereu spatele din punct de vedere financiar. Dacā ești norocos sā ai un network puternic care sā te sustinā la acest capitol, profitā de el pentru a nu ajunge în situatii limitā.

Cele mai multe afaceri tip francizā se bucurā de relații cu instituții bancare și furnizori deja consolidate în ani de zile. Profitā  așadar de ofertele inbatabile pe care le ai la dispoziție pentru a economisi și pentru a reuși sa reinvestesti încă de la început o parte din profit în afacerea ta.  

Creează un loc magic.

Oamenii iubesc poveștile și cautā mereu o evadare din cotidian care sā le încarce bateriile, sa le satisfacă fanteziile și sa le rezolve nevoile. Creazā un mediu de basm pentru ei. Cum? Secretul stā în detalii.

Fāureste un spațiu curat, calitativ și inspirațional, alege cu grijā fiecare lucru, de la muzica folositā, limbajul personalului, pânā la oferte surprizā de aniversări. Fā-ti clienții sā se simtā speciali iar aceștia vor reveni cu drag de fiecare datā asigurând înflorirea afacerii tale.